esmaspäev, 13. oktoober 2014

Pikavippifirmojen rekisteröinti ei ole turhaa – kuluttajat saavat aitoa lisäturvaa

Pikalainayritysten rekisteröinti Etelä-Suomen aluehallintovirastossa on alkanut ja on ilahduttavaa todeta, että ainakin päällepäin näyttää siltä, että tästä on aitoa lisäarvoa myös kuluttajille, eli pikaluottojen ottajille.

Aluehallintoviraston Internet-sivuilta käy ilmi, että virasto tarkastaa ennen rekisteri-ilmoituksen hyväksymistä muun muassa seuraavat asiat.

1) Pienlainayrityksen vastuuhenkilöiden luotettavuuden.
2) Vippifirman vastuuhenkilöiden riittävän osaamistason luottotoimintaan liittyen.

Luotettavuuden aluehallintovirasto tarkastaa hankkimalla pikavippifirman vastuuhenkilöiden rekisteritiedot liiketoimintakielto-, rikos- ja sakkorekistereistä.

Luottotoiminnan tuntemusta arvioidaan muun muassa pikalainayrityksen vastuuhenkilöiden koulutustason ja työkokemuksen perusteella.

Näistä kriteereistä tämä jälkimmäinen, eli riittävä luottotoiminnan tuntemus lienee sellainen kohta, joka on abstraktimpi ja samalla se on asia, joka saattaa muodostua ongelmalliseksi useille nykyisille pikaluottojen tarjoajille. Riittävänä koulutustaustana pidettäneen Kauppatieteiden maisterin tutkintoa. KTM on tietysti yleinen yritysjohtajien koulutustaso, mutta kun pienlaina-alaa käsitelleiden TV-ohjelmien mukaan suuri osa alan yrittäjistä on esimerkiksi entisiä rakennusalan yrittäjiä, voi hyvinkin olla, ettei tutkintoja löydykään takataskusta. Pankkialan työkokemustakaan tuskin löytyy useimmista vippifirmoista.

Entisiä pankkien rahoituspäälliköitä tai rahoitusasiantuntijoita tavoitellaan todennäköisesti tällä hetkellä pikavippiyritysten vastuuhenkilöiksi, jotta rekisteröinti saadaan tehtyä.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar